Zomerkamp 2020

Zomerkamp 2020

Het was de bedoeling geweest om regelmatig een update te plaatsen van het zomerkamp. Helaas is dat niet helemaal gelukt.

Wat wel gelukt is, is dat iedereen veel plezier gehad heeft, korte nachten heeft gehad (de eigen keuze van sommige kinderen) en moe naar huis zijn gegaan.

dsc01100

 

Op vrijdag 11 september aangekomen op de zomerkamp locatie bij Fun Valley (link naar Facebook) in Maastricht, mochten de kinderen hun tassen in de tenten zetten en de slaap plek al klaar maken. De enige luxe die er was, was een koelkast, verlichting en een toilet unit. Maar voor de rest helemaal goed.

Voor het eten mochten de kinderen spelen in het park en binnenspeeltuin. De eerste activiteit, was het inkleuren van je eigen T-shirt, met leuke resultaten als gevolg. Door technische problemen, duurde het maken van het eten veel langer dan gepland. Hierdoor liep geplande tijdschema helemaal uit de hand.

Na een heerlijke maaltijd met alles er op en aan, wordt eindelijk gestart met de avond activieteit: Levend Stratego. De kids hebben dik 1,5 uur door het donker gerend, allemaal even enthousiast, groot en klein. Na terugkomst op het kampement, worden de bedjes opzocht. In de meisjes tent bleef het nog lang onrustig....

Zaterdag morgen begint de dag al vroeg. De kleinsen zijn als eerste wakker. We schrijven half 7!

Na een goed verzorgt ontbijt is er tijd om in het park te spelen. Daarna volgde de speurtocht. De kinderen werden in groepjes op pad gestuurd voor een speurtocht. De organisatie had op voorhand een tijdsschema opgesteld. Dat is op een bepaald moment in prullenbak gegooid. De eerste groep arriveerde dik 1,5 uur later dan verwacht... Na 12 km waren ze terug op het kamp (tenminste wanneer je goed gelopen was). en mochten ze spelen op het ruime terrein van Fun Valley.

De avond valt, de BBQ wordt aangemaakt, frietjes worden gehaald en we konden genieten van een heerlijke, goed verzorgd diner. Al waren sommige bordjes niet helemaal schoon van de vorige maaltijd. Plezier was er in elk geval.

 Tijdens het BBQ werd ook een flink kampvuur gemaakt, waar het gezellig en warm vertoeven was.

Om 22.00 uur stopte de muziek van het festival, elders op het terrein en zijn we terug gegaan naar de tenten. Daar wachtte een verrassing op ons. De mannen van de band BARD (link naar Facebook) stonden ons op te wachten naast een knetterend kampvuur. Ons eerste zomerkamp-concert ooit. De eerste kleintjes hadden moeite de ogen nog open te houden en zijn tijdens het concert in hun slaapzak gekropen. De laatste volgden ver na middernacht....

Zondag morgen was het nog lang rustig..... (waren ze dan toch moe?) Na het ontbijt, waarvoor de meesten uit bed gehaald moesten worden, eerst even opruimen. Daarna stond er een kano speurtocht op het programma. Voor de speurtocht werden de kinderen opgedeeld in twee groepen. De meesten kwamen droger terug van het paddel uitstapje dan de deelnemers, die aan het waterballonnen gevecht deel genomen hadden. Er werd gevraagd om een kort verhaaltje te schrijven, hoe de kinderen het zomerkamp gevonden hadden. De resultaten:

TOPS    AANTAL  TIPS   AANTAL 
 speurtocht   6   speurtocht te lang   3  
 kano speurtocht    7  warmer weer  1
 levend stratego  9  koude nacht in de tent   5
 gezellig rond om het kampvuur    3  verhaaltje schrijven  1
 BBQ  1  eerder eten  5
 veel vrije tijd om te spelen  1  muziek festival stoort   3
alle activiteiten  4  niks  12

Een lunch volgt, waarna de eerste ouders al arriveren, om hun kinderen op te halen. En dan zijn ook de kinderen, die nooit moe zijn, opeens wel moe. Afscheid wordt genomen, spullen worden gepakt en voldaan gaan de kinderen naar huis. De leiding ruimde de laatste spullen op, zodat de kampeerlocatie weer netjes werd achter gelaten.

Free Joomla templates by L.THEME