Update Corona maatregelen vanaf 3.11.2020

Er is door het kabinet, bij de persconferentie van 3 november, bewust gekozen om de sport zoveel mogelijk open te houden, omdat zij zich realiseert hoe belangrijk het voor mensen is om te sporten. De nieuwe aanpassingen die eventueel betrekking hebben op onze disciplines hebben wij hieronder kort samen gevat:

  • De gymsport is in de meeste gevallen geen groepsles. Met een groepsles wordt vanuit de overheid een les bedoeld met een algemene instructie aan iedereen tegelijk. Zolang er individuele instructies gegeven worden aan de sporters is het dus geen groepsles.
  • Groepslessen voor sporters vanaf 18 jaar zijn de komende 2 weken niet toegestaan.
  • De regels voor sporten voor kinderen onder de 18 jaar blijven onveranderd.
  • Sporten in groepen met sporters vanaf 18 jaar en ouder, hebben een aanpassingen in de groepsvorming. I.p.v. 4 sporters mogen de groepjes nu maximaal 2 personen bevatten (excl.de trainer). Deze groepjes van 2 personen moeten op 1,5 meter afstand tot elkaar sporten en moeten individuele instructies krijgen.
  • Het maximale aantal individuen in een ruimte blijft 30 personen. Dit maximum aantal geldt ook voor bijv. ouder-en-kindgym.
  • Alle sportaccommodaties mogen openblijven

Wij zijn blij dat onze sporters in veel gevallen nog door kunnen sporten.

Dit alles neemt uiteraard niet weg dat we als sport wel onze verantwoordelijkheid blijven nemen en dus niet de grenzen opzoeken.

Free Joomla templates by L.THEME