geschied-in het kort

Geschiedenis vereniging in het kort

Na de oprichting op 22 september 1905 onder de naam "Vaalser Turn-Freunde Vaals" werd reeds in 1906 deelgenomen aan turnwedstrijden in Belgie en Duitsland. In de beginjaren waren worstelen en gewichtheffen ook onderdelen van de vereniging.

In 1919 werd een afdeling voetbal opgericht waarna de vereniging verder floreerde onder de Nederlandse naam Vaalser Turnvrienden. Deze voetbalafdeling behaalde in de jaren 1924/1926 grote successen.

In 1929 werd de vereniging lid van de R.K. Gymn. en Atletiekbond en van de R.K. Voetbalfederatie. In het seizoen 1966/67 is de afdeling voetbal gefuseerd met de plaatselijke voetbalvereniging Wit-Groen.

Diverse keurturners van VTV namen in 1948/49 met groot succes deel  aan verenigingskampioenschappen te Amsterdam en Enschede. Enkele leden waren vertegenwoordigd in de Limburgse Keurploeg en zelfs in de Nationale Keurploeg.  

In 1944 werd er, naast turnen en voetballen een derde afdeling opgericht en wel een tafeltennisteam. Zowel het heren- als ook het damesteam behaalden in de jaren van hun bestaan met veel ups en downs grote successen maar helaas is deze afdeling op 1-1-1996 opgeheven.

Tekenend voor de dynamiek in VTV werd op 16 december 1982 door het toenmalige bestuur een afdeling zaalvoetbal opgericht. Er werd in de competitie gestart met 2 teams en deze vertoefden diverse jaren in de hoofdklasse en speelden zelfs in de finale voor de Limburgse beker. Maar helaas kwam ook aan deze succesvolle tijd een einde en wel in april 1997.   
De gymnastiekafdeling is nog springlevend en heeft nog steeds een vooraanstaande plaats in onze gemeente. Er wordt door de meisjes- en jongensteams deelgenomen aan diverse kampioenschappen en er vinden wedstrijden plaats in de sporthal zoals het Limburgs Kampioenschap voor heren.
Naast deelname aan wedstrijden worden er vele activiteiten georganiseerd zoals het clubkampioenschap, het oprichtingsfeest, de kerstdemo in de Grenslandhal met aansluitend de kerstviering, uitstapjes, wandelingen, grillen en een zomerkamp.

Niet te vergeten en vermeldenswaardig zijn nog 2 afdelingen en wel onze fitdames die al jarenlang actief zijn in onze vereniging en onlangs het 50-jarig bestaan konden vieren en de afdeling veteranen, bestaande uit oud-leden die op regelmatig gehouden bijeenkomsten het wel en wee van VTV bespreken.
 

 

De VTV VAALS - CLUBASSISTENT app is downloadbaar in zowel de Google Play als de App Store.

ios app store   google play store

De snelste manier om met ons in contact te blijven. Je kunt hierin o.a. :

- Je lessen zien

- Je gegevens aanpassen

- Activiteiten zien

- Je aan- of afmelden voor lessen

- Inschrijven voor activiteiten

- Ouders kunnen meerdere kinderen in 1 app beheren

 

Free Joomla templates by L.THEME