Eerste landelijke wedstrijd turnen heren

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart vond de eerste landelijke wedstrijd plaatst voor o.a. de senioren in het heren turnen. VTV’er Ruben Thewissen, uitkomend voor Swentibold Sittard in de 3de divisie, melde zich zaterdag namiddag in Waddinxveen voor zijn eerste individuele wedstrijd dit jaar. Rubens doel voor deze wedstrijd; zich plaatsen bij de eerste 36 turners om zo zeker te zijn van plaatsing voor de kwartfinale op 21 maart a.s. in Ede.

Rubens begon de wedstrijd met een flinke pijnstiller vanwege een schouderblessure. Het was op voorhand al duidelijk dat dit niet Rubens beste wedstrijd zal worden, echter het doel, plaatsing voor de kwartfinale, diende gehaald te worden. Vol goede moed startte Ruben aan de ringen, waar hij een stabiele, doch voorzichtige oefening liet zien. Hoewel hij hier en daar en klein foutje begin, was de score bevredigend, op naar het volgende toestel.heren turnen

Op sprong ging het een stuk beter, zijn schouder heeft niet veel te lijden en zijn sprong komt goed uit de verf. De score is meer dan bevredigend. Op het onderdeel brug, heeft Rubens schouder meer te lijden, maar ook hier laat Ruben een  voorzichtige, doch stabiele oefening zien. Daar waar vorig jaar nog een hapering in zijn oefening te zien was, was daar afgelopen zaterdag niets meer van te zien. Met een redelijke score staat er nog steeds een glimlach op Rubens gezicht.

Het volgende toestel is de rekstok. Op dit toestel heeft Ruben duidelijk meer problemen, de schouder speelt flink op en ook het vertouwen is niet al te hoog. Ruben neemt hier geen enkel risico en maakt ook de meest simpele afsprong. Met een enigszins verbeten gezicht neemt hij zijn, zeker voor Rubens doen, lage score in ontvangst.

Nog twee toestellen te gaan. Als eerste wacht de vloer. Hier Laat Ruben wederom een stabiele oefening zien. Echter sluipen ook hier twee kleine foutjes in de oefening waardoor Ruben flink aan de rem moet trekken, met aftrek als gevolg. De concurrentie loopt nu toch wel uit en een top 10 positie is niet meer haalbaar. Gelukkig is dat ook niet het doel.

Als laatste wacht voltige, het paard. Op dit toestel heeft Ruben de laatste jaren flink progressie geboekt. Vol vertouwen begint hij aan zijn oefening, maar ook nu speelt zijn schouder op. Door even kort op het paard te gaan zitten, neemt hij de aftrek van 1 punt voor lief. Vervolgens turnt hij zijn oefening prima af, waardoor zijn score toch zeer goed genoemd mag worden.

Uiteindelijk weet Ruben de 16de plaats te behalen en daarmee ruim geplaatst voor de kwart finale op 21 maart a.s. in Ede.

Oud VTV’er Tom Creemer’s programma startte op zondag 8 maart jl.. in Waddinxveen. Tom komt uit voor Swentibold Sittard in de 2de divisie.  In deze divisie werkt de kwalificatie op een andere manier. Deze heren hebben drie kwalificatie wedstrijden, waarbij de beste 4 turners per wedstrijd zich rechtstreeks plaatsen voor de finale. Helaas heeft Tom voor deze wedstrijd moeten afzeggen.

Wij wensen Ruben en Tom veel beterschap en succes bij hun volgende wedstrijd. 

Free Joomla templates by L.THEME