38 Kleuters en Peuters van sv VTV ontvangen KNGU Beweegdiploma

Dinsdag 14 januari was een spannende dag voor maar liefst 38 van de kleuters en peuters die bij VTV lekker bewegen onder de bezielende leiding van Sabine Müller. Ze zouden misschien een beweegdiploma gaan ontvangen. De afgelopen periode hadden zij namelijk spelenderwijs hard gewerkt aan hun motorieke ontwikkeling zodat zij een aantal basis bewegingen goed onder de knie kregen om zich voor de toekomst verder te kunnen ontwikkelen in hun eigen bewegen. Het KNGU Beweegdiploma is namelijk een wetenschappelijk onderlegde beweeglijn speciaal ontwikkeld voor jongere kinderen om bewegen voor hun leuk te maken, om zicht te krijgen op een eventuele beweegachterstand en zeker om ze voor te bereiden op hun toekomstige sporten waar een soort van specialisatie in dat bewegen zal plaatsvinden (bijv. voetbal, atletiek, turnen).

Nijntje beweegdiploma 2020

In een mooi versierde sporthal en onder toezicht van een KNGU-aangesloten bestuurder gingen de kinderen verdeeld over twee groepen en twee uren (en bij de peuters deden ook de ouders nog mee) enthousiast van start om te laten zien wat ze de afgelopen periode allemaal bijgeleerd hadden. De een natuurlijk wat vrijer dan de ander. Sommigen wat voorzichtig aan. Maar anderen met bewegingen die al ver boven de standaardontwikkeling voor hun leeftijd zijn.

Natuurlijk had Sabine alleen maar kinderen aangemeld die ook daadwerkelijk aan alle eisen konden voldoen zodat op het einde alle kinderen een mooi Beweegdiploma 1 of 2, een Nijntje-kleurboek of een leuke Nijntje sporttas in ontvangst mochten nemen met veel applaus van ouders, opa’s en oma’s en andere aanwezigen. Uiteraard was er ook een groot applaus voor juffrouw Sabine zelf die nu al een paar jaar als vrijwilliger bij VTV aangesloten is en deze kinderen stimuleert om al die leuke bewegingen aan te leren.

Een beetje jammer was dat er toch een paar kinderen niet aanwezig konden zijn i.v.m. ziekte. Deze zullen hun diploma in de lessen op dinsdag van 16 tot 17 uur (peuters) of 17 tot 18 uur (kleuters) uitgereikt krijgen, uiteraard ook met kleurboek of sporttas

Free Joomla templates by L.THEME